פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/12/2002 | 08:26 | מאת: רינת

שלום , בבדיקת אולטראסאונד של בתי (בת 6 שבועות) התגלו הממצאים הבאים : משמאל - דיספלזיה קשה בפרק הירך. מימין - דיספלזיה קלה בפרק הירך. הופניתי בדחיפות לרופא אורטופד אך התור אליו ארוך ואשמח לקבל לבנתיים הסבר קצר לגבי משמעות הממצא , מה יכול להיפגע בעקוב הבעיה ומהן דרכי הטיפול המקובלות. תודה מראש ויום טוב.

דיספלסיה משמעה התפתחות לקויה. במקרה שלך מדובר במצב שבו ראש עצם הירך אינו מונח במקומו ואם לא ינקטו הצעדים המתאימים הוא יצא ממקומו כליל. הדבר דורש טיפול דחוף ואין הצדקה לדחות את הביקור אצל האורתופד יתר על כן המלצתי היא פני לאורתופד המטפל בילדים .

04/12/2002 | 14:39 | מאת: עמוס

אני סובל מכאב למעלה מחצי שנה באיזור פרק הירך.צילום קבע שיש שקיעת סידן שגרמה לדלקת. הכאב בא לביטוי בעת השינה. מהו הטיפול היעיל והמהיר לפתרון הבעיה. תודה.

מנהל פורום אורתופדיה