כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/12/2002 | 19:02 | מאת: אלי

שלום רב לפני ימים מספר נדקרתי בשכם ימין באזור סופרא סקולרי. עומק הדקירה הוא 0.5 ס"מ ורוחבה הוא 2 ס"מ. כרגע אני סובל מכאבים עזים בכתף בחלק הצוואר הימיני ובחלק האחורי של זרוע ימין. החלק שממש מעניין אותי הוא מדוע אני סובל מהרדמות של כף יד ימין כאשר אפילו אני כותב. במקצועי אני מרבה לכתוב ונשאלת השאלה - בין היתר, האם הדבר עלול להמשך זמן רב. בנוסף לכך יש לי מוגבלות כתוצאה מהדקירה בתזוזת כתף ימין - כך שבהרמתה אף מעט איני יכול. לסיכומו של דבר מדוע יש לי הרגשה של נימול בכף ביד, והאם המוגבלות הן של הכתף וכף היד עלולים המשך זמן רב וכמה לערך בתודה מראש.

לא ניתן להסביר T, הרדמות כף היד בדקירה שכן במקום של החתך והעומק שציינת לא עוברים עצבים המעצבבים את כף היד. ניתן לקבוע את מיקום הפגיעה על ידי ביצוע של בדיקה נוירולוגית של הגף העליון, ואם צריך - להעזר בבדיקת איבחון חשמלי של עצבי היד

04/12/2002 | 18:10 | מאת: אלי

בהבמשך לשאלתי, רציתי לדעת תוך כמה זמן הכאבים באזור שכם ימין והחלק הימני התחתון של הצוואר, והמוגבלות של הכתף יכולים להמשך. יש לי ממש כאבים חזקים ומוגבלות הכתף ממש משגעים אותי... (את הכתף - ויד ימין אני יכול להרים מקסימום באופן מאונך לגוף - מעבר לכך יש לי כאב נוראי). בנוסף לכך, האם יש סיכוי שיגרם לי בעתיד איזה מוגבלות בתזוזת הכתף והאם אני אצטרך פיזיותרפיה בעתיד. בתודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה