צוואר כואב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/02/2000 | 11:45 | מאת: שלומית

שלום לך! המון תודה, הטיפול שהילדה החלה לקבל עד כה הוא פיזיוטרפיה, הmri אכן בוצע עם חומר ניגודי לפני שנתיים השאלה האים יש מקום לחזור עליו? הכאבים נשארו באשר הם רק החריפו. שאלתי אים יש רק פיזיוטרפיה, לכמה זמן כבר ניתן לצפות לשיפור ומה יהיה בעתיד כאשר סבב הטיפולים יגמר? האים השיפור נשמר או שזו עיסקת חבילה לנצח? הכאבים ממש מטרידים, יום יומיים וזה די חוסר אונים,כאשר מדובר בנערה בת 16. תודה

שלומית שלום, ההחלטה אם לחזור על הצילום צריכה להתקבל על ידי הרופא המטפל בהתחשב בזמן שעבר ובסימפטומים. אם אין כל שיפור אחרי תקופה כה ארוכה הרי שאינני בטוח שהפיזיותרפיה תועיל. אם לאחר בדיקה חוזרת של רופא עדיין לא תיעשה האבחנה הייתי בכל זאת שוקל לנסות טיפול לטווח קצר עם מרפי שרירים ותרופות המפחיתות מתח. לעיתים אלו מביאים להקלה בכאבים. בברכה, ד"ר רון למדן

05/03/2000 | 21:57 | מאת: שלומית

שלום לך בירצוני ליידע אותך שמדובר על ילדה בת 16 שבאמת מזה הרבה זמן ושנים סובלת מכאבי צןןאר וחוץ מזה שיש עובקה בmri שאומרת שיש יישור מה אין כל ממצא. אני אומרת יכול להיות שהילדה שנים במתח ועל פניו הדבר לא נראה כך, הילדה מתפקדת בבית ספר ובכלל כמו שצריך אבל יחד אים זאת סובלת מאוד, הפיזיוטרפיה לא עוזרת ורק בתנוחה מסוימת קימים הכאבים בישיבה ממושכת ושהצוואר רפוי. הענין מטריד וכואב מאוד בריצות ארוכות גם כן ולאחרונה הענין גם החל למנוע ממנה לערוך את אימוני הקרטה שלה כסידרם. האים יתכן שיש להדלקת במפרקים שלא ניתן לאתרם בבדיקות דם, שקיעות דם וכו'. תודה

מנהל פורום אורתופדיה