שאלה חשובה ... עזרה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/12/2002 | 00:55 | מאת: גיא

שלום רב לך ד"ר יקר ותודה מראש על השרות , יש לי בעיה, אני בחור צעיר, ויש לי שבר ישן שלפני כ4 שנים בערך בשורש כף היד יותר נכון שתי שברים - "אחד ברדיוס ועוד מספר שברים בקצה של הסטלואיד האולנרי עם ניתוק רגמי (תלישה)" והיו לי כאבים די נסבלים באיזור עד לפני שנה בערך ובחצי שנה האחרונה יש לי כאבים עצומים!!!!!!!!! ביד וגם הגבלה בתנועה של השורש וסיבוב של הכף יד,שמאוד מקשה עלי. ע"פ המעקב שאני נמצע בבית חולים אצל מומחה לכף יד נאמר לי שאני צריך לעשות ניתוח למעשה שתי ניתוחים אם כי ראשית מדובר באחד יש לי מצב של - "אי סדירות במשטח הרדיאל ... (לא מובן)" ובנוסף בעיה במפרק (ע"פ דברי הד"ר "המפרק דפוק..") העצם הימנית גבוהה מדיי והניתוח הוא- כריתה של הראש של העצם הזו וייחוי של העצם הזו עם העצם שלשמאלה , אני מקווה שהבנת אותי ... הרופא שמטפל בי אמר לי "אני לא מתלהב לנתח אותך..., אבל אתה תעשה את הניתוח הזה במוקדם או במאוחר....." והוא אמר שהניתוח מחליש את היד והוא יכול לשפר את התווחים וגם אולי את הכאב.... הייתי רוצה לשמוך מה הניתוח הזה? והאם לא לעשות אותו כן לעשות אותו אנ ממש לא יודע כואב לי מאוד אבל הרופא בילבל אותי מאוד באומרו אתה חייב ניתוח זה ילך ויחמיר עם הזמן ואז הוא אמר אני לא מתלהב .... לנתח אותך... אני בדילמה עצומה... מאוד חשובה לי דעתך הנושא, מחכה לתשובה, תודה תודה. גיא

מה שהצלחתי לדוג מדבריך הוא שיש לך נזק במפרק שבין עצם הרדיוס לעצמות שרש כף היד וקרוב לודאי בעיקר בין קצה הרדיוס לעצם הסקפואיד. כל שאר דבריך הם סלט לא מאורגן. איך אני יכול לדעת מהי העצם הימנית כשאיני ודע על איזה יד מדובר. ובכלל לא תמצא אורתופדג שיהיהמוכןלדון על בעיה כמושלך בלי להסתכל על יד וע צילומי הרנטגן לה.

מנהל פורום אורתופדיה