שבר בעצם העקב CAKCANEUS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/11/2002 | 19:07 | מאת: דני

מהוא תהליך תהליך ניתוח לתיקון שבר ה CAKCANEUS , זמן ההחלמה ואילו עקבות עלולים להשאר?

מכיון שיש צורות שונות לשבר בעקב יש גם ניתוחיםשונים. באופן כללי כולל הניתוח שלב של החזרת רסיסי העצם למקומם הנכון ושלב של קיבוע הרסיסים זה לזה . לאחר מכן משתדלים להפעיל את מפרק הקרסול ככל הניתן בלי לדרוךעל הרגל וכשמסתמן תהליך של חיבור ויציבות של השבר מפעילים את המפרקים של שרש כף הרגל . מהלך ההחלמה יכול להמשךכ 6-12 חדשים. בשברים תוך מפרקיים יכול להגרם נזק למפרקים בשרש כף הרגל מה שיגרום בהמשך כאב ונוקשות של כף הרגל

02/12/2002 | 17:40 | מאת: רפי

לי מיקרה דומה. הותקנה לי פלטה עם 8 ברגים, לפני שנה וחצי. עד היום אני סובל מכאבים בכף הרגל ובפרק. האם הוצאת הפלטה יכולה לעזור?

מנהל פורום אורתופדיה