שוירמן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/11/2002 | 00:41 | מאת: שיאון

אני בן 23 הסובל מזה כשנתיים מכאבי גב שלבסוף הובחנו כ-שוירמן. מחלה זו מפריעה לי הן בתיפקוד השוטף של היום והן בשינה עמידה וישיבה.{תמיד} ברצוני לדעת: 1. כיצד ניתן יהיה לטפל בבעיה ? 2.האם אפשר לפתור אותה אחת ולתמיד? 3.האם קיימים מומחים לטיפול בבעיה זו? ומיהם? 4.ואם אפשר לשלוח לי חומר עזר בנושא .... אני מודה לך על תשומת הלב ומקווה להבריא !!! תודה שיאון

מחלת שוירמן הנה בעיקרה וקודם כלל עקשת (KYPHOSISI ) של עמוד השדרה החזי או החזי מתני. לאחר תום תקופת הגדילה לגובה לא ניתן להשפיע על צורת עמוד השדרה אלא בניתוח. במידה והבעיה העיקרית היא כאב הפתרונות העומדים על הפרק הנם תרופות, מחוך וקיבוע חוליות עמוד השדרה בניתוח. איני נכנס כאן לסוגיית הטיפולים האלטרנטיביים שחלק מהם יכול להביא לפחות הקלה זמנית.

28/11/2002 | 14:40 | מאת: שיאון

תודה על תשובתך. ברצוני לדעת האם אפשר לרפות את השוירמן ע"י פיזיותרפיה או דבר שהוא לא ניתוח.? והאם ניתוח כזה כדאי? ואם הוא מסובך או מסוכן?

מנהל פורום אורתופדיה