שרירים תפוסים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/11/2002 | 11:34 | מאת: ירון

שלום דר', אני בן 47 , נכה, שיתוק מוחין מלידה , אני נייד ומתהלך ללא אביזרי עזר , בשנתיים האחרונות אני סובל מכאבי גב תחתון על רקע ספונדילוליסטזיס, לפני 3 שבועות עברתי ניתוח , קיבוע אחורי ביין החוליות L5-S1 , המצב נכון להיום שאני סובל מכאבים חזקים ברגליים, השרירים ברגליים תפוסים, וכפות הרגליים שלי רדומות, אציין שבשבוע הראשון של הניתוח הניתוח הרגליים שלי היו רדומות ותפוסות ותחושה עוקצנית ומציקה הייתה לי ברגליים, עוד אציין שהתחושה ברגליים קיימת , גם לאחר הניתוח ממש, לפי דברי הרופא המנתח אני צריך לחכות שהזמן יעשה את שלא ואז אחזור למצבי הקודם ואחזור להיות נייד, היום אני נעזר עקב הניתוח בכסא גלגלים , הרופא המנתח לא המליץ שאני יעשה בשלב זה פיזוטרפיה ואחכה ואתן לגופי להתגבר לבד. א. אשמח לשמוע את דעתך לגביי מצבי, והאם גם אתה חושב שעליי להתעזר בסבלנות ולתת לגוף להשתקם לבד ללא פיזוטרפיה. ואוליי הייתה ממליץלי התרופה או טיפול שיכול לעזור לי לשחרר את השרירים התפוסים. בתודה מראש, ירון.

אני סבור שאתה כן זקוק לפיסיותרפיה לא לצורך ריפוי הניתוח אלא לצורך "לימוד מחדש" של שריריך לבצע פועלות שונות וכן שיפור טווח תנועת מפרקים ומתיחת שרירים ו"שחרורם" באשר לשרירים התפוסים קיימת גם האפשרות של זריקות "בוטוקס".

23/11/2002 | 11:55 | מאת: ירון

שלום דר' , תודה רבה על ההתשובה , ירון

מנהל פורום אורתופדיה