שינויים ניווניים בחוליות עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/11/2002 | 20:54 | מאת: גולדי

ד"ר אסא שלום, בצילום חוליות עמוד השידרה נתגלו שינויים ניווניים וכאבי הגב והצואר הפכו לדבר שבשגרה. אולם בזמן האחרון קיימת תופעה מאד מציקה והיא: כאבים חזקים בפרט במפרקי הברכיים,שוקיים,מפרק האגן והמרפקים בזמן שכיבה!!!! האם זה שייך לעמוד השידרה?אם כן למה דוקא בשכיבה? כמו כן קיבלתי הרפס בגב,אשר הפריחה כבר עברה, אך הכאב בעצב מתעורר עם כל מאמץ קטן,או סתם עמידה קצרה.העניין די מתסכל, מאחר ולכאבי העצב נוח לשכב, אך אז מגיע כאב המפרקים שלא נותן מנוח. מה המלצתך? האם טוב ללכת לבריכות טרמאליות (כגון:חמי געש) ולעשות מסאג? או כרגע לא. כמו כן אני רשומה במכון כושר, אשר אולי עוזר למפרקים, אך גורם מיד לכאב (כמו צריבה)במרכז הגב. אשמח לקבל את תשובתך המהירה. בתודה מראש ובברכה גולדי

המלצתיהראשונה היא - פנילאורתופד או לראומטולוג שיבדוק אותך כהלכה ויזהה מה שייך למה. בלנטאולוגיה על סוגיה ( ברכות וכיו'ב) לא יזיק. מכוןכשר כדאיגם כדאי אך יש להתאים את התרגילים וחשוב מאד לעבוד גם על גמישות.

מנהל פורום אורתופדיה