תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/11/2002 | 23:51 | מאת: ירון זהבי

ערכתי מיפוי כולל ספקט לברכים להלן התוצאה , השאלה האם לנתח הברכים ברך שמאל דפורמציה עם התרחבות גרמית מדיאלית של הקונדיל הפמורלי וקליטת יתר בלתי סדירה באזורי הברך ובעיקר בשולי הקונדיל המדיאלי אחורי פמורלי לאורכו וממוקם בגבול התחתון הגובל במישטח הפירקי המימצא חשוד לנזק במינסקוס המדיאלי עם מוקד אחורי פריפרי נפרד וסמוך. קליטת יתר קלה בהרבה גם בשולים הלטרליים המיפרקיים

איןדבר כזה ניתוח בעלמא . החלטה על ניתוח היא החלטה על ניתוח מסויים . אי אפשר לקבל החלטה על ניתוח על סמך ממצאי בדיקת דימות כל שהיא בין שזה מיפוי עצמות או טומוגרפיה מחשבית ולכן שאלתך היא פשוט חסרתטעם. הההחלטה על ניתוח מסוייםנגזתר מסך כלהנתונים שהחשובים בהם הנם הנתונים הקליניים ולא הדימותיים.

מנהל פורום אורתופדיה