דלקת גיד אכילס/בורסה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/11/2002 | 14:20 | מאת: פיני

הנני סובל כשנה מכאבים בעקב האחוריבתחילת היום, צריבה במשך היום ונפיחות מסביב לעקב ( אני חושש שבקרוב לא אוכל לנעול את נעלי הרגילות ) , בצילום רנטגן הרופא אינו רואה הסתיידות אבל תוצאות אולטרא סאונד מצביעים על עיבוי והסתיידות אני מטופל כרגע בכדורי ויאוקס 50 מיגרם ומבצע מתיחות לגיד הוזרק לי קורטיזון לפני כשנה והרופא ממליץ לבצע זריקה נוספת מהי אבחנתך ומה המלצתך לשיטת הטיפול היעילה

מנוחה היא אבןהפינה של הטיפול וזה כולל אפילו שימוש במגף גבס או מגף פנוימטי וסד לילה. זריקות סטרואידים נחשבות מסוכנות ועלולות להביא לקרע של הגיד אם כי לפעמים ישב בצידן הקלה גדולה מאד. ניתוח לשחרר את ההדבקויות של הגיד הנו הצעד לעשותו אם הטיפול השמרני לא מצליח.

מנהל פורום אורתופדיה