שברי הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/11/2002 | 11:30 | מאת: עידית

לאחר בדיקת מיפוי עצמות, מתברר שיש לי שברי הליכה. זה מה שנכתב: ריכוז פטולוגי מודגש היטב המתאים לשברי הליכה, המימצא הוא דו צדדי עם דגש לצד ימין. בנוסף ריכוז בולט בנווקולריס שמאל ובפרק דיסטלי של מטטרסוס ראשון ימין. אשמח לקבל הסבר, מהו פירוש המשפט ומהן דרכי הטיפול. תודה מראש, עידית

במשפט מצויינים מקומות מהם יש קרינה מוגברתיחסית. הקרינה מוגברת במקומותבהם נקלט ריכוז גבוה יותר של החומר המשמש לבדיקה. קליטת יתר של החומר מבטאית פעילות מוגברת של בניית עצם חדשה. הכותב לא מציין בדבריו באיזה עצם מדובר. בתוספת הוא מציין קליטה מוגברת בעצם הנביקולריס שזו עצם בשרש כף הרגל ובקצה עצם המשט הראשון מימין. עד כאן מה שאומר הכותב. אשר לדרכי הטיפול-במי יש לטפל? בבדיקה בנייר בכותב. טיפול מציעים לחולה הסבול ממחלה מסויימת . מחלה אינה מתבטאית במיפוןי אלא בסיפור מחלה ,ממצאיבבדיקה תוצאות בדיקות וכו. אם תשאליני מה הטיפול בשברי הליכה התשובה היא פשוטה -מנוחה

מנהל פורום אורתופדיה