כאבי גב לאחר שכיבה מרובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/11/2002 | 13:00 | מאת: אני

שלום רב, שמתי לב, שלאחר שאני ישנה זמן ממושך (נניח 10 שעות), אני מתעוררת עם כאבים בגב התחתון (אני ישנה על הבטן). עד כה, חשבתי שהאשמה היא במזרן, אולם לאחרונה החלתי מזרן, והתופעה חזרה על עצמה. האם אני סובלת מבעיה כלשהי? יש ה לעשות בעניין? בתודה מראש

כל חתול הקם בבוקר מכיר את ההרגשה של צפידות הרקמות לאחר שינה ממושכת ולכן הוא מתמתח. כאשר שורבים בתנוחה המעודדת התכווצות הרקמות התחושה אפילו חזקה יותר. שכיבה על הבטן גורמת לקיצור ניכר של שרירי הגב ולא פלא שכעבור מספר שעות הם כה קצרים שמתיחתם בחזרה מכאיבה. זאת ועוד רקמות הסובלות מדלקת נוטות לתפוח עקב ספיקת נוזלים כאשר הן במנוחה זו הסיבה שסובלי דלקות בפרקים חשים נוקשות בוקר. אם יש שינויים דלקתיים -אפילו קלים - בי החוליות הדבר יבוא לידי ביטוי בתופעה של כאב עם בוקר.

מנהל פורום אורתופדיה