שאלות נוספות בנוגע לרצועות פבליק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/11/2002 | 09:33 | מאת: יעל

שמחנו מאוד לקרוא את המידע הרבה בנושא רצועות פבליק באתר, אך עם זאת יש לנו מספר שאלות נוספות בעניין, היות ותשובות לצערנו לא קיבלנו מהרופא שלנו... 1. בתינוקנו בן ה 4 שבועות בוצע אולטרסאונד לבדיקת פרקי ירכיים CDH. הזוויות שהתקבלו הינן 51 מעלות לצד ימין ו 47.34 מעלות בצד שמאל. מה משמעות זוויות אלה, ומהי זווית תקינה? 2. מבנה האגן הסחוסי בצד שמאל דחוק ובצד ימין רחב. מה משמעות מידע זה?

מדובר בשתי זויות האחת זוית אלפא צריכה להיות 60 מעלות ומעלה , השניה זוית בטא אם היא עול העל 70 זה כבר סימן ליציאת ראש הירך ממקומו. אשר לחלק שני לא ברור לי על מה מדובר אני לפחות משתמש במושג אחר והוא התקרה הסחוסית שיכולה להיות בלשוני מכסה את ראש עצם הירך,דחוקה כלפי מעלה ,דחוקה כלפי מעלה עם "מעיכה" והחמור ביותר מקופלת או דחוקה כלפי מטה.

05/11/2002 | 22:35 | מאת: יעל

תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה