שאלה בנושא גדילה וגובה של מתבגרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/11/2002 | 18:23 | מאת: NY

יש הטוענים כי הרמת משקולות בגיל ההתבגרות (13-18) עלול לפגוע בגדילה (בגובה), ויש טוענים כי הדבר הוא דווקא חיובי וחיוני לגדילת הגוף .. שאלתי היא , מי צודק ?

אין שום הוכחות לאישוש טענות בעד ונגד הפרעה בצמיחה. השכל הישר והבנת הפיסיולוגיה של הגדילה לגובה מלמדים שאין רגליים לטענה שהרמת משקולות בתקופת הילדות והנעורים יש בה לעכב את הצמיחה . אין זה אומר שאין סכנות בפעילות זאת אם היא נעשית באופן לא מבוקר .

אין שום הוכחה לכך שהרמת משקלות משפיעה בדרך כל שהיא על הצמיחה לגובה.

מנהל פורום אורתופדיה