כאבים בכפות הרגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/10/2002 | 17:15 | מאת: מ.ד.

ד"ר ערב טוב, אני בת 50, משקלי 82.5 ק"ג, גובהי 1.53, סובלת מפלטפוס ובריאה. שאלתי - מדוע כשאני עוסקת בעבודות בית במשך 5-6 שעות כגון: ניגוב, שטיפת רצפות, הדחת כלים, כל עבודות כרוכות בעמידה והליכה - הלוך ושוב, בתום עבודה כאשר אני נחה יש לי כאבים בכפות הרגליים וכפות ממש אדומות גם מרוב הלחץ. אגב, אני נועלת נעלי ספורט במהלך הנקיון. מה לדעתך הגורמים להיווצרות הכאבים והלחצים? ומה עלי לעשות בכדי למנוע את הלחצים? איזה נעלים אתה ממליץ שכדאי לנעול? מה הטיפול האינדבידואלי למצבי? תודה רבה על התייחסותך מ.ד.

הקשיבי היטב לכפות רגליים בדרכן הן מתלונות כי כבד להן

02/11/2002 | 19:33 | מאת: מ.ד.

ד"ר שבוע טוב, ד"ר, בהמשך לשאלותי הקודמות ותשובתך "המפורטת", האם לדעתך סעד תרופתי חיצוני ו/או פנימי אחר יתן מענה למכאובי רגליי, במהלך הנקיונות הבית. אגב, שכחתי להוסיף, פרט חשוב כשרגליי עייפות וכואבות הם גם נפוחות מאד, גם כשהייתי צעירה יותר ורזה סבלתי ממאפיינים הנ"ל לאחר סדרת ניקיונות, מה דעתך? האם דיקור סיני מועיל לרגליים או כל טיפול אחר לא קונבנציונלי מועילים ללחצים, ו/או נעליים אורטופדיות וחבישת הרגליים בתחבושות אליסטיות, מה דעתך? האם לדעתך, יש מקום לעבור סדרת בדיקות וצילומים בכפות הרגליים והרגליים. ד"ר, אני מאד מבקשת ממך, אם תוכל להתייחס לכל שאלה ושאלה. מודה לך מקרב לבי וסליחה מראש על בקשותי הרבות. בברכה, ושבוע טוב מ.ד.

מנהל פורום אורתופדיה