פריצת דיסק S1-L5 כאבים ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/02/2000 | 22:04 | מאת: mane

רופא המליץ לעשות ניתוח רציתי לדעת את הסיכונים בניתוח להוצאת הדיסק ואם יש טיפול אחר שניתן לעשות ללא ניתוח ומה הם הסיכונים אם לא אבצע את הניתוח בתודה מראש מני אסרק

שלום מני, הסיכונים בניתוח להסרת דיסק אינם רבים אך בכל זאת הם קיימים. כמו בכל ניתוח קיימים סיכונים בהרדמה עצמה והסיכון ללקות בזיהום. מכיון שהניתוח מתבצע באיזור חוט השדרה קיים גם סיכון לפגיעה עצבית ולחזרה של הדיסק. לכל אילו הסיכון כאמור קטן. כמו במרבית הניתוחים האורתופדיים קיימת גם אלטרנטיבה לא ניתוחית. במקרה זה, ניתן לנסות ולטפל בתרופות נוגדות דלקת, פיזיותרפיה וזריקות אפידורליות. חשוב לציין שבטווח הארוך, יעילות הניתוח בהפחתת הכאב אינה רבה משל המתנה ללא ניתוח אך לעיתים הסבל רב והניתוח עוזר לפחות בטווח הקצר. חשוב לציין שבמקרים של נזק עצבי, חולשה מוטורית או פגיעה בתפקוד הסוגרים (שלפוחית השתן והמעי) יש לעיתים לנתח באופן דחוף. ככלל, לפני שמבצעים ניתוח רצוי לנסות את אפשרויות הטיפול האחרות במידת האפשר. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה