בדיקת צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/10/2002 | 14:42 | מאת: מרים

אני בת 45 קטנת קומה ורזה בבדיקה שערכתי נתקבלו התוצאות הבאות צוואר הירך דירוג T -2.5 BMD 0.679 BMC 21.25 התוצאה הינה 70% עמוד השדרה בדירוג T-2.5 BMD 0.768 BMC 40.65 התוצאה הינה 73% אנה נסה להסביר לי מה מצבי והאם מצב זה דורש טיפול ומה הטיפול במקרה זה אנה ענה לי מכיוון שאני מותרדת מאז שקיבלתי את תוצאות הבדיקה . תודה

המשמעות היא אוסטאופורוזיס הדורשת טיפול באמצעות אלדרונט, תוסף קלציום עם ויטמין D ופעילות גופנית של חיזוק שרירים נגד התנגדות. וחשוב מכל להפסיק לעשן במידה שאת מעשנת.

23/10/2002 | 10:40 | מאת: מרים

תודה לך דר' אסא לב-אל תשובה ברורה על שאלתי היתי רוצה הבהרה מה היא פעילות גופנית של חיזוק שרירים נגד התנגדות הדגש נגד התנגדות ושוב תודה

מנהל פורום אורתופדיה