שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/10/2002 | 19:32 | מאת: ענת

דר שלום אני חיילת לוחמת ולאחרונה עברתי אולארוסאונד ומיפוי עצמות הלכתי לרופא הצבאי והוא שלח אותי ישר לאורטופד ולא הסביר לי שום כלום. להלן הממצאים אנא הסבר לי מה יש לי , הדבר היחיד שאני יודעת זה שאני בכאבים. מיפוי עצמות: קיימת פרופוזיה ו blood pool מוגברים . במיפוי המאוחר קיימת קליטה מוגברת ב sesamoid מדיאלי. הממצאים: על רקע שינויים ניוונים או דלקתיים אולטרוסאונד: נראית התעבות גיד הפלקסורי הלגוס לונגוס כולל התעבות מעטפתו- נגרם ע"י טנסו-סינוביטיס. אם תוכל להסביר לי את התוצאות אודה לך מאוד.

ראי את תשובתי לשאלה דומה ב: http://doctors.nana.co.il/forums/read.php?f=11&i=101888&t=101888

21/10/2002 | 21:08 | מאת: ענת

הבנתי את דבריך, ואכן לא הייתי ברורה. כוונתי היתה הבנת המונחים עצמם ולא הדיאגנוזה. אם תוכל להסביר לי את פרושם אודה לך. תודה מראש ענת

פרפוזיה ו BLOOD POOL = מדדים לזרימת דם סזמואיד: עצם סמוכה לבהן פלקסור הלוציס לונגוס= גיד המכופף את הבהן טנוסינוביטיס = דלקת מעטפת הגיד

מנהל פורום אורתופדיה