אגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/10/2002 | 22:00 | מאת: א.ח

אימי בת ה-69 נפצעה בתאונת דרכים בחודש מאי- הפציעה היתה שבר יציב באגן ופגיעה קלה בשלפוחית . מאז שחרורה מבית החולים היא התלוננה על כאבים באגן. כיום מסתבר שעקב המכה, נוצר לה רווח של כ-3 ס"מ באגן (דבר שנצפה אף בבית החולים). אורטופד מומחה הסביר שהאפשרות היא לנתח את האגן אם כי בגיל כזה לא ממולץ מה עוד שהרווח כנאה כבר התקבע. 1. האם כל שנותר לאימי זה פשוט לסבול מכאבים ודימומים מהשלפוחית אחרי כל מאמץ? 2. מה הסיכונים לטווח הרחוק עם לחץ של עצם האגן על השלפוחית? 3. האם יש דרך טיפול אחרת, בטיפול אלטרנטיבי כדיי להקל את הבעיה? נ.ב. בצילום נמצא כי כנראה רגל אחת אף התקצרה. תודה רבה!!! א.ח

16/10/2002 | 18:36 | מאת: א.ח

עדיין מחכה לתשובה

רווח של 3 ס"מ הנו סיבה טובה לניתוח ומדובר בניתוח לא קשה .עםזאת יש סיכוי טוב לסגירה איטית של הרווח אם כי כמובן לא לרווח התקין. אין לדעתי סכנה לשלפוחית השתן איני מודע לטיפול אלטרנטיבי

19/10/2002 | 21:38 | מאת: א.ח

תודה רבה על מתן התשובה. השבוע אנו אמורים לקבל תוצאות של c.t . ואשמח להתיעץ איתך שוב.

מנהל פורום אורתופדיה