צריכת נתרן במים מינרליים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ראיתי שבמים המינרליים של עין גדי יש כמות גבוהה יותר של נתרן מכל מותג מים אחר. בעין גדי הערך הוא 46 מ"ג לליטר, בעוד שבנביעות, למשל, הערך הוא 9 מ"ג לליטר בלבד. אני שותה כ3 ליטר ביום של עין גדי, מה שאומר שאני מכניס ממנו כ140 מ"ג נתרן, שזה הרבה יחסית למים אחרים. אדם שאני מכיר טוען שזאת עדיין כמות קטנה מאד של נתרן, מכיוון שמהמזונות שלנו בלבד אנחנו מקבלים כל יום מספר של *גרמים* של נתרן. האם לדעתכם ניתן להשוות ולהקביל בין כמות הנתרן שמכניסים ממי שתייה, לבין זאת שמגיעה ממזון? מדובר באותו חומר עם אותה ספיגה? האם 3 ליטר עין גדי ביום יכול להזיק? תודה מראש
שלום שוקי, אנו צורכים בדיאטה ממוצעת כ- 6000-7000 מ"ג נתרן ממזון, כך ש-140 מ"ג ממים מינרלים הינם יחסית כמות קטנה. במקרה שאנו צריכים להגביל במלח, לדוגמה באנשים עם יתר לחץ דם או אי ספיקת לב/כבד, אז ההגבלה יורדת ל- 1000-3000 מ"ג נתרן ביום, ואז 140 מ"ג כבר הופכים להיות משמעותיים יותר. הנתרן נספג ממים בדיוק כמו ממזון. איני רואה סיבה לכך שאתה שותה 3 ליטר ביום מים,אפשר בהחלט להסתפק ב- 2-2.5 ליטר ליממה, כמובן זה הכל תלוי במידת פעילותך. בברכה, דנה