מה פירוש המושג,זמינות נמוכה ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/07/2007 | 01:12 | מאת: איה

שלום, תודה על תשובתך לשאלתי בנושא, ערך תזונתי קלורי של שקדים לא קלויים !! בתשובתך רשמת בין היתר, שהשקדים מכילים סידן וברזל, אבל הם בעלי זמינות נמוכה. מבקשת להבין מה ז"א -זמינות נמוכה ? תודה, איה

01/07/2007 | 11:44 | מאת:

שלום איה, הכוונה שהם לא זמינים לספיגה ע"י המעי, כלומר נספגים פחות ממזונות המכילים אותם כמויות כמו בשר לברזל ומוצרי חלב לסידן. בברכה, דנה