בעיה מורכבת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני בן 30, בעל רמת סוכר נמוכה קבועה וגם מתקשה בלעיסה ובבליעה עקב מספר בעיות רפואיות נוספות. לארוחות הגדולות אוכל ערבוב של שמנת ופירה (לפעמים בתוספת ביצה) או ערבוב של פירה וירקות ממרק . בן הארוחות מנשנש במבה-בשביל לשמור על רמת הסוכר וגם היות שהבמבה קלה ללעיסה . (בארוחת 5 במבה עם שמנת ,בעבר אכלתי קורנפלקס אבל הרגשתי קושי איתו) מבקש למצוא אלטרנטיבות נוספות לתזונה בהתאם למצבי, ביחוד מעוניין למצוא תחליף לבמבה. תודה רבה מראש.
שלום דן, קשה לי לתת המלצה, שכן איני מכירה את כל מגבלותיך מבחינת לעיסה וכן איני מכירה את טעמך. אם יש לך בעית לעיסה, כל מזון מרוסק ורך יהיה פתרון,כגון גלידות, מילקשייק, ביצים רכות, גבינות ומעדנים, רסקי פרי, בלנדר בשרי+פירה וירקות מרוסקים, יש עוגיות רכות שנועדו תינוקות, דייסות למיניהן ועוד. עליך לפנות לדיאטנית יקלינית להרכבת תפריט שכן התזונה שלך דלה מאוד ועלולה לחשוף אותך לחסרים תזונתים. בברכה, דנה