אנטי-אוקסידאנטים בירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/02/2007 | 08:36 | מאת: מתעניינת

ברצוני לשאול לגבי חשיבות פירות וירקות אורגנים. בשעתו שאלתי דעתה של נטורופתית האם הכרחי לצרוך את הנ"ל מגידולים אורגניים בגלל החשש למחלות שעלולות לתקוף את הגוף בשל ההדברה, כל הכימיקלים וכו'. היא השיבה לי בגילוי לב שאין הכרח בכך מאחר והירקות מטבעם מכילים אנטיאוקסידנטיים בכמות כל כך גדולה עד שגם אם קיימים עדיין כימיקלים וחומרי הדברה מגידולם הלא אורגני, הם בטלים בשישים בזכות האנטיאוקדינטיים המבטלים את האיום שבירקות/פירות. עוד היא הרגיעה ואמרה שחומרי ההדברה מתפרקים אחרי שהות של מספר ימים במקרר. מאד הייתי רוצה לשמוע את דעתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2007 | 11:50 | מאת:

שלום, מבחינת אנטיאוקסידנטים כנראה אין הבדל בין ירקות אורגאניים לאלו הרגילים, אך מבחינת שימוש בחומרי הדברה, איני יכולה לומר אותו הדבר, שכן ישנם הרבה מאוד סוגים של חומרי הדברה, ולכולם זמן מחצית חיים שונה וצורת פינוי שונה בגוף, ולכן מבחינה זו, לכאורה עדיפים האורגאניים. אך יש לזכור בעיה מרכזית אחת: שדות אורגאניים שוכנים בשכנות לשדות רגילים, אשר מרוססים גם מהאוויר, ולכן בסופו של דבר, גם שדות אורגאניים נחשפים להדברה באפן חלקי. בברכה, דנה