הנבטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/01/2007 | 11:24 | מאת: שירי

שלום לכן, רציתי לדעת אם הנבטה של קטניות מעלה או מורידה את האינדקס הגליקמי? כלומר : אם יש בכלל להנבטה השפעה על אינדקס גליקמי של מזון כמו בישול , חיתוך וכ'ו.. תודה רבה

29/01/2007 | 10:56 | מאת:

שלום שירי, הנבטה משנה ערך מזון הואיל ובזמן הנבטה ישנו שימוש בכל מרכיבי הזרע או הקטנית, כלומר ירידה בפחמימות אך גם בחלבון ובשומן. להערכתי הערך הגליקמי לא משתנה באופן משמעותי, הואיל וישנה ירידה יחסית בכל המרכיבים. איני רואה בהנבטה יתרון מיוחד על פני המרכיב הטבעי בשום היבט. בברכה, דנה