שום
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, האם כדורי שום (מסוג קיוליק), וכן שום כתוש שקונים בסופר, הם בעלי תכונות בריאותיות כמו אלה המיוחסות לשום רגיל (בצורת שן שום)?
שלום אליצור, התכונות המיוחסות לשום הן תכונות אנטיאוקסידנטיות- נוגדי חמצון, כך ששום כתוש לא מכיל אנטי אוקסידנטים, שכן אלו התחמצנו כאשר השום נכתש. לגבי הכדורים, תלוי המינון, אני יכולה להניח שהיתרון הוא שאין את מרכיב הריח. הבעיה בתוספי מזון שאין ביקורת עליהם, כך שאיני יודעת האם התכולה אמיתית ויעילה. בכל מקרה, עדיף לצרוך שום טרי. בברכה, דנה
דנה שלום רב, עוד 2 שאלות בבקשה. 1. האם עליי להבין מתשובתך ששום כתוש הוא, בפשטות, חסר ערך, ולפיכך מיותר להשתמש בו מבחינה דיאטנית? 2. קראתי בחוברת קו"ח שתכונות השום מתקיימות רק כאשר פוצעים אותו. שם אומנם מדובר על פציעה ולא על כתישה. האם נראית לך ההבחנה ביניהם והאם מקובל עלייך שנחוץ לפצוע (אך, כפי שכתבת, לא לכתוש) את השום כדי להפיק ממנו את תכונותיו נוגדות החמצון? תודה, אליצור