תה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ג.נ. האם התועלת הבריאותית של תה (ירוק/שחור/אדום/צמחים) שקולה כנגד הנזק הכרוך בשתייתו כגורם הפוגע בספיגת הסידן, או להיפך? האם התשובה תלויה בכמות (אם כן, מה הכמות האופטימלית - כלומר מתיי המאזן הבריאותי הינו חיובי)? והאם היא תלויה בסוג התה? או בגורמים נוספים/אחרים? אלי
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אלי, כמו תמיד הכל עניין של מינון ותזמון. ככל ששותים את התה רחוק מארוחה או תוסף המכילים סידן, כך הסידן ייספג יותר טוב. אם שותים 1-2 כוסות ביום לאורך היום זה לא אמור להשפיע באופן משמעותי על ספיגת הסידן, וזה לא משנה סוג התה. בברכה, דנה