ברזל וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/09/2006 | 15:22 | מאת: שרון

אני נוטלת ברזל עדין פעמים ביום (עקב בעיות ספיגה) וגם סידן ציטארט 500 +ויטמין די שוש פעמים ביום עקב אי סבילות גבוהה ללקטוז האם יש להקפיד על לקיחת ברזל וסידן הרחק אחד מהשני? האם גבינת עיזים אורגנית של חברת אדמה (מדהימה בטעמה) גם כן מכילה לקטוז? ולסיום ניסיתי לשתות חלב סויה ולאכול גלידת סויה- אך סויה גורמת לי ליותר באלאגן בבטן מחלב- האם זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה
13/09/2006 | 18:28 | מאת:

שלום שרון, את הברזל רצוי לשתות עם מיץ תפוזים או לימון להגברת ספיגה והרחק ככל האפשר מארוחות, ובטח מתוספי סידן. גם גבינת עיזים מכילה לקטוז, אולי בכמויות שונות מחלב פרה אך עדיין יש לקטוז, אך אם אין היא גורמת לך לתחושת אי נוחות את יכולה לצורכה. אנשים הרגישים לחלב סויה וחלב פרה ישנה סבירות כי לא מדובר רק ברגישות ללקטוז אלא אולי גם לאלרגיה לחלבון חלב פרה, שהינו נדיר. המלצתי, בדקי אם אינך אלרגית לחלבון ואולי הלקטוז זו רק תופעת לוואי. מעבר לכך, ניתן לקנות חלב דל לקטוז של תנובה בקופסאות כמו חלב עמיד, וכן ניתך לקחת אנזימי עיכול המכילים לקטאז, לפני הארוחה ולנסות. בברכה, דנה

13/09/2006 | 22:39 | מאת: שרון

איך בודקים אם אני אלרגית לחלבון? ואם אכן אני אלרגית- מה זה אומר שאיני יכולה לאכול אוכל חלבוני? תודה רבה