רגישות לחלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ברצוני לדעת האם יש קשר בין רגישות לחלב ולבין רגישות יתרה ונטייה לקלקולי בטן? האם ייתכן שמכיוון שאין צריכה של מוצרי חלב המכילים חיידקים פרוביוטיים (כמו ביוגורט) ישנה פגיעה מסויימת בפלורה הטבעית מה שמגדיל את הרגישות לקלקולי קיבה חוזרים? בתודה מראש, איתמר
לקריאה נוספת והעמקה
שלום איתמר, ישנם הרבה אנשים שאינם אוכלים מוצרי חלב כלל ואינם סובלים מהרגשה של "קלקולי קיבה". כמו כן יש להגדיר את הבעיה, האם מדובר בשלשולים מרובים, גזים, שינויים ביציאות וכו'. הואיל ואין בהכרח קשר בין השניים, הייתי מציעה לפנות עם בעיה זו למומחה במערכת העיכול- גסטרואנטרולוג, ולפרט בפניו את הבעיה הקלינית והתסמינים. לאחר שפוסלים בעיה במערכת העיכול עצמה, יש לשקול שינויים בתפריט. בברכה, דנה