שומן רווי וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/03/2002 | 14:43 | מאת: רון

בעבר נמצא כי היה לי כולסטרול גבוה. לאחר דיאטה של 3 חודשים הצלחתי להוריד את הכולסטרול הרע. כעת אני מנסה לבחור מזונות בהתאם. הבעיה היא יותר עם ממתקים הנחוצים לי לאחר ארוחה (אני מרגיש נפילת סוכר) ואכילת מתוק עוזרת מיידית. בחיפוש אחר דברים מתוקים פחות מזיקים יש לבחון את כמות השומן הרווי והכולסטרול. יש מוצרים שיש בהם רק את אחד הדברים ויש כאלו שיש את שניהם. מה גבול הסביר לאחוז שומן רווי וכולסטרול? עוגיות בוטנים לפסח מכילות 3% שומן רווי ואין בהן כולסטרול. האם הן בסדר? יש גלידות שיש בהן 8 % שומן רווי ואין בהם כולסטרול, ויש כאלו שיש בהם 5% שומן רווי אבל יש גם כולסטרול - אז מה עדיף? בתודה מראש, רון

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2002 | 20:12 | מאת: גיל

ולנסות את הגרנולה בר LOW FAT של CHEWY - רק 2 גרם שומן.

26/03/2002 | 22:33 | מאת: adi

רון, תנסה להמתין 20 דקות ואז יפחת הצורך במתוק. אם הוא לא יפחת, אז החטיפים שגיל הציע הם מעולים!!!!! אני אישית אוהבת את הגלידות דיאט. עדי

31/03/2002 | 10:17 | מאת:

שלום רון ציינת שעשית דיאטה, והירידה במשקל הורידה כנראה את סה"כ הכולסטרול. האם הדיאטנית הסבירה לך על דרך הווצרות הכולסטרול? בקצרה אומר, כי חומר הגלם ליצירת כולסטרול ע"י הכבד, הוא שומן רווי. לכן, מי שסובל מכולסטרול גבוה, צריך בראש ובראשונה להוריד את כמויות השומן הרווי בדיאטה, ולא רק את כמויות הכולסטרול. זו הסיבה שלא הייתי ממליצה על גלידה שמכילה 8% שומן רווי. לך על מוצרים שמכילים עד 5% שומן, לא יותר. בקשר לדברי מתיקה, זה ממש מיותר, כי בשביל מה להשמין עכשיו? מה זה יתן בדיוק? להורדת רמת השומנים בדם זה בהחלט לא יעזור, תאמין לי. בברכה ליטל