דיאטת עתירת סיבים ?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום ראשית אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. מצב החולה הוא כדלהלן: אימי בת 78 שתחיה סובלת מקיבה רגישה,רגיזה כל מה שקיבה עם בעיות "רגילות" יכולה לספק ,לפני כשבוע אימי אושפזה עקב עצירות ממושכת ובעיקר עקב נפיחות מוגזמת בבטן עברה צילומים מעי דק מעי גס (כולל חוקנים עם כל מיני חומרים למיניהם) ובסופו של דבר נמצא הכל תקין ,במשך כל הזמן הזה היא ניזונה מאינפוזיה בלבד ועכשיו היא צריכה להתחיל לאכול ובהקשר הזה נרשם בדף סיכום מחלה בבה"ח "דיאטה עתירת סיבים,פירות וירקות שאלתי היא האם הכוונה לפירות וירקות בלבד שכן גם בהם יש סיבים או שבנוסף יש לכלול מזון עתיר סיבים מסוג אחר כגון דגנים וכו' מאחר ואימי כפי שנרשם לא אכלה מס' ימים כמובן שהיא צריכה לאכול לאט לאט על מנת לא להכביד על הקיבה ,וכן מה מומלץ במסגרת הדיאטה הנ"ל. (בביה"ח לא נמסר תפריט לדוגמא ולא היה את מי לשאול) נא תשובה מהירה תודה וערב נעים נועה
שלום נועה, דיאטה עשירה בסיבים הכוונה לירקות, פירות טריים בעיקר, דגנים מלאים ( חיטה מלאה, שיפון, סובין, שבולת שועל, אורז מלא, כוסמת ), קטניות ( אפונה, שעועית, עדשים וכו' ) וכן שתיה של כ- 1.5-2. ל' ליממה של מים ( אין צורך ביותר ) וקצת הפעלה גופנית, הליכה קצרה על בסיס יומי, במידה ואין הגבלה מפאת הגיל. חזרה לאכילה בדרך כלל מתחילים במרקם נוזלי- דייסתי ואחר יומיים שלושה אפשר לחזור לאכול רגיל. בברכה, דנה