ספיגת סידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
באחת מתשובותיך ציינת את גבינת סקי בטעם וניל 3% שומן כמקור טוב לסידן. האם העובדה שמוצר זה מכיל אחוזי שומן כה מעטים אינה גורעת מיכולת הגוף לקלוט ולספוג את הסידן?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דן, לרוב 3% הינם מספיקים על מנת להכיל מספיק ויטמין D שיעזור לספיגה. כמובן שככל שמעלים באחוז השומן, כך הספיגה יעילה יותר. בברכה, דנה
דנה שלום רב, בעקבות תשובתך בנדון, האם הסידן המצוי ביוגורט דיאטטי (0% שומן) כן נספג די הצורך? האם עדיף לאכול יוגורט "רגיל" (לא דיאטטי)?