תודה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/05/2006 | 16:21 | מאת: אלכסנדר

שלום דנה. אפשר בבקשה קישור לטבלת תכולת חומצות אמיניות במזונות נבחרים? וכן, האם מתרחש איזשהוא תהליך כימי בסוכר בעת חימומו?

26/05/2006 | 13:00 | מאת:

שלום אלכסנדר, אני מצרפת קישור לאתר אמריקאי בו תוכל למצוא כל מזון והרכבו: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ סוכר בתהליך חימום עובר קרמליזציה או תגובת מיילרד. ישנה טענה שכאשר אנו מחממים פחמימות ועמילנים תגובה זו יוצרת חומר שנקרא אקריל אמיד בעל תכונות מסרטנות. בברכה, דנה