חלבונים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כמה חלבון יש בביצה? ההמלצה היא 0.8 גרם חלבון לכל קילו ממשקל הגוף. האם מעבר לכך הגוף לא סופג? האם נכונה הטענה כי באם החלבון איכותי מניתן לצרוך פחות מהכמות המומלצת ובאם הוא איכותי פחות מומלץ לצרוך יותר- 0.8 גרם, אבל באיזה איכות?
שלום נפתלי, בביצה יש כ- 6 גר' חלבון בממוצע, 3 גר' בחלמון ו- 3' גר' בחלבון. ההמלצה של 0.8 גר'/ק"ג חלבון היא המלצה למניעת חסרים ולשמירה על מצב תזונתי תקין. למעשה ניתן לצרוך פחות וגם יותר, אך לא מומלץ לעבור את ה- 1.2 גר'/ק"ג באדם בריא. במצבי מחלה שונים מעשירים או מגבילים בגבולות אחרים מהאדם הבריא. אין אנו כואלים רק חלבון איכותי או רק חלבון פחות איכותי, אנו אוכלים שילוב של שניהם. ככל שאנו צורכים פחות חלבון חשוב שיהיה יותר בעל ערך ביולוגי גבוה, אך הטענה ההפוכה אינה בהכרח נכונה. בעולם המערבי בדיאטה מאוזנת אנו צורכים כ- 1-1.2 גר'/ק"ג חלבון, ולא נראה כי יש בכך בעיה. דיאטות עשירות בחלבון, כגון דיאטת אטקינס, יכולולת להוות עומס אדיר על הכבד ועל הכליה. בברכה, דנה