ירקות סולניים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/04/2006 | 11:25 | מאת: שושנה

למה עלולה לגרום אכילת ירקות סולניים? ומתי רצוי להמנע מאכילתם? בתודה, שושנה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2006 | 16:29 | מאת:

שלום שושנה, למשפחת הסולניים שייכים תפוח האדמה, עגבניה, פלפל וחציל. חפי התזונה הקונבנציונלית לא ידוע כי ירקות אלו מזיקים באופן כלשהו, ואף נהפוכו. לגבי עגבניה ידוע כי אחד ממרכיביה, הליקופן, הינו נוגד חמצון פוטנטי ואף משתמשים בו לטיפול מניעתי של סרטן הערמונית. לפי הרפואה האלטרנטיבית בלבד, וללא כל הוכחה מדעית לכך, מומלץ להמנע מאלו במקרים של מחלות עור מסויימות ודלקת פרקים. בברכה, דנה