ממתיקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/03/2006 | 11:55 | מאת: אליעזר

מאחר שסוכר אינו בריא, באיזה ממתיקים שאינם מסוכנים אתם ממליצים להשתמש להמתקת קפה, תה ובראן פלייקס? ניסיתי סטיוויה, אך לצערי היא יותר מקלקלת מאשר ממתיקה את המשקאות/האוכל הנ"ל, לטעמי. ושאלה נוספת באותו עניין: האם יש הבדלים בריאותיים בין סוכרזית, סוכרלוז, סוכרוז, אסולפם וכיו"ב?

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2006 | 13:21 | מאת:

שלום אליעזר, בהמשך לתשובתי הקודמת, כן ישנם הבדלים בריאותיים בין הממתיקים השונים. ישנם ממתקים מלאכותיים כגון אצוסלפאם קיי, סכרין ואספרטיים, וממתקים טבעיים כגון סוכרלוז. ההבדל הראושני הוא במקורם, אחד במפעל והשני מקורו בטבע. ישנם מספר מחקרים המראים נזקים ארוכי טווח של ממתיקים מלאכותיים, כגון פגיעות בעוברים, פגיעות נוירולוגיות ועוד. בממתקים טבעיים, החסרון העיקרי הוא בכך שמעצם היותם בלתי נספגים במערכת העיכול, בכמויות גדולות יכולים לגרום לגזים ויציאות מרובות. בברכה, דנה