עודף בבטא קרוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/02/2006 | 21:56 | מאת: לימור

לאחרונה הצהיבו כפות ידי ורגלי. מבדיקה שערכתי עלה כי ערכי הבטא קרוטן שלי גבוהים. עלי לציין כי תזונתי היומית כוללת כמות גדולה של עלים ירוקים (עלי בייבי) וכן כ-4 עגבניות, 5 מלפפונים, פלפל אדום אחד, ועוד. אודה לך באם תוכלי לציין את רשימת המאכלים שמומלץ לי להמנע מהם, ולעומתם - אלו ירקות אני יכולה לאכול במקומם. אבקש לציין כי אני צמחונית (אבל אוכלת מאכלי ים). תודה מראש לימור

17/02/2006 | 20:26 | מאת:

שלום לימור, אין בעיה באכילת מזונות עשירים בבטא קרוטן, שהינו נגזרת של ויטמין A, גם אם עורינו נצבע בכתום, זהו סך הכל פגמנט, ולא יותר, ובין היתר ידוע כנוגד חמצון ( כאשר לא נצרך בעודף). אם אין לך בעיה כלייתית או כבדית, אין סיבה שתמנעי מאכילת המזונות שאת אוהבת ורגילה לאכול. מזונות עשירים בבטא קרוטן הינם: גזר, פלפל אדום וכתום, עלים ירוקים (תרד, חסה), דלעת ובטטה. בברכה, דנה