כמויות מומלצת של אבות מזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רציתי לדעת מהי הכמות המומלצת של כל אב מזון? אב מזון זה אומר פחמימות שומנים חלבונים ויטמנים ומינרלים אם תוכלי להגיד את הכמות המומלצת אשמח מאוד בתודה מיקה
שלום מיקה, ההמלצות נכון להיום עפ"י ארגון הבריאות העולמי הינו : 50-60% מערך הקלוריות מפחמימות עד 30% מהערך הקלורי משומן ( עד 7% שומן רווי ) והשאר חלבונים. יש לשים דגש על כמות הסידן : 1200-1300 מ"ג ליממה ( תלוי אם זכר, נקבה, גיל פוריות, ילדים וכו' ) וסיבים תזונתיים - 20-30 גר' ליממה. הדגש הוא על בחירת מזונות עשירים בסיבים, דגנים מלאים, קטניות, דגים ומוצרי חלב דלים בשומן עשירים בסידן. להרבות בירקות, המלצה על 3 מנות פרי ליום, ודגש על סוג השומן ( חד בלתי רווי- שמן זית, קנולה, טחינה, זיתים, אגוזים ושקדים, וכן על צריכת אומגה 3 בעיקר מדגים ). לפירוט מורחב יותר, גשי לדיאטנית בקופת החולים, שכן המלצות אלו יכולות להשתנות בין אדם לאדם לפי גילו, מינו ומחלות רקע ומשקל. בברכה, דנה