לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/03/2003 | 14:06 | מאת: אבי

שלום פעמים רבות ממליצים על אכילת לחם מחיטה מלאה ולא לחם לבן . האם הלחם הלבן הוא לא בריא או שהוא פשוט פחות מזין מלחם מלא ? אני אישית אוהב לחם מקמח לבן ולא מסוגל להתרגל לטעם של לחם מחיטה מלאה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2003 | 16:06 | מאת:

אבי שלום, ההבדל המהותי בין לחם מקמח לבן ללחם מקמח מלא הוא מידת העיבוד של הקמח. ככל שהקמח מלא יותר כך הוא עשיר יותר בסיבים תזונתיים, להם ערך מוסף במניעת מחלות רבות, ביניהן סרטן המעי גס, שיפור פעילות מערכת העיכול, מניעת מחלות קרדיווסקולריות ועוד.כמו כן חיטה מלאה עשירה יותר במינרלים ובויטמינים שונים, לעומת קמח לבן. איני יכולה לומר כי לחם מקמח לבן " אינו בריא ", אך כן הוא פחות מזין ולכן מומלץ לצרוך יותר מוצרים מקמח מלא על מנת להעלות את הצריכה היומית של סיבים תזונתיים. בברכה, דנה