צמחונות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, לאחר שנים רבות של אכילת עוף/בשר/דגים מידי יום, התחלתי לאכול בעיקר אוכל צמחוני אשר בארוחת צהריים מתבסס על מרק ירקות/סלט ותבשיל מאורז מלא ועדשים או קינאה/קוסקוס מלא/חיטה מלאה וירקות. האם חיטה מלאה או אורז מלא ועדשים או שעועית או ירקות אחרים יכולים להחליף מנות בשריות? ואם לא, אז האם ניתן להסתפק במנה אחת של בשר או עוף בשבוע (וביתר הזמן להתבסס על אוכל צמחוני)? רביב.
רביב שלום התבשילים שתארת של אורז וקיטניות או כל תבשיל אחר של דגנים וקיטניות מספק לנו חלבון שיכול להוות תחליף לחלבון שאותו אינך מקבל מהבשר, אולם בבשר עוף או הודו או דגים ישנו ויטמין B12 שאין במזונות מהצומח. כמו כן הברזל שמקורו מהחי נספג בצורה טובה יותר מאשר ברזל מהצומח. לכן איני יכולה להמליץ לך לותר לגמרי על הבשר. כדאי להשאיר 4-3 מנות בשריות בשבוע. אם אתה אוכל פחות, לפחות שזה יהיה בשר בקר ולא עוף או הודו שיחסית דלים אף הם ב - B12 וברזל. נועה
לא ציינתי את העובדה שאני אוכל גם ביצים, טונה וטופו. האם במזונות אלו יש ברזל ו-B12 או שעדיין את ממליצה על אכילת בשר? אגב, חשבתי שבשר בקר פחות בריא לאכילה מאשר עוף. לפי דברייך עדיף בקר. האם בעוף יש דברים שאין בבקר? אם לא, אז אולי כדאי לוותר על עוף ולהעדיף בשר בקר במינון נמוך? תודה, רביב.