המוגלובין וכדוריות דם אדומות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/10/2016 | 05:31 | מאת: מאיר

סוכרתי, מזריק מזה 3 חודשים, מאוזן מאוד. במשטר דיאטה קפדני לגבי צריכת פחמימות. מקפיד באוכל בכלל. ירדתי יפה במשקל. מרגיש טוב. בבדיקה הכל בסדר למעט: RBC = 4.37 (נרמה: 4.7), HB = 13.2 (נורמה: 13.5, HCT= 39.9 (נורמה: 42). פריטין מלפני 3 חודשים בסדר. B-12 מלפני 3 חודשים - בסדר, נדמה לי שגם פוליק אסיד מלפני 3 חודשים בסדר. קולונוסקופיה מלפני שנתיים וחצי - תקין. בהנחה שהבדיקות בכ"ז בסדר, מה אני יכול לעשות ע"מ לשפר ערכים?

06/10/2016 | 09:32 | מאת:

שלום מאיר, איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית והתזונתית שלך ולא יודעת מה "מקפיד באוכל" כולל, ולכן לא יכולה לענות על שאלתך באופן מקצועי ואחראי. B12 לעיתים נמצא בטווח אך עדיין נמוך (מתחת ל250-300) ולא רשמת ערכי פריטין וחומצה פולית, כך שהתמונה אינה מלאה ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה להמשך ברור