חומצה אוקסאלית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/05/2015 | 11:50 | מאת: רחל

שלום, האם החומצה האוקסאלית, שכנראה (?) קיימת באגוזים, בשקדים, בבוטנים ובגרגרי חומוס, פוגעת בערכיהם התזונתיים, ולכן רצוי (עד כמה) להימנע מאכילתם? בברכה, רחל

10/05/2015 | 10:30 | מאת:

החומצה אינה פוגעת בערך התזונתי אלא בספיגת מינרלים כברזל וסידן. בהחלט לא סיבה להמנע מהם- למזונות אלה ערך תזונתי גבוה ויתרונות תזונתיים רבים, רק לא להסתמך עליהם כמקור למינרלים אלה, ולצרוך ברזל וסידן ממקורות נוספים.

10/05/2015 | 21:35 | מאת: רחל

שירה שלום, לא ירדתי לסוף דעתך. האם מינרלים כברזל וסידן אינם מהווים או מייצרים ערכים תזונתיים? אם הם מהווים/מייצרים ערכים תזונתיים, איך זה מתיישב עם הטענה שהחומצה אינה פוגעת בערך התזונתי של המזונות המכילים אותם? זה ממש מבלבל אותי ולכן אבקש הבהרתך. תודה וברכה, רחל