זיתים בהכנה ביתית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם נכון שאכילת זיתים שהוכנו בשיטה ביתית ולא במפעל, היא מסוכנת בגלל חיידקים ופטריות שעלולים להיצמד לזיתים בגלל אופן ההכנה הביתית. לא בדיוק ידעתי איך לנסח את השאלה בגלל בורות בנושא ואני מקווה שאת מצליחה להבין את כוונתי. תודה.
שלום ליהי, זה פונקציה של החומר המשמר, לרוב במפעלים גם המיכלים וגם הטמפ', הסביבה נטולת אדם לרוב, וכמויות המשמרים עוזרת. אז הסיכוי בבית הוא אכן גבוה יותר, אך למזלנו ניתן להריח ולראות לפני שזה הופך למזיק. בברכה,דנה