תינוק - מה מותר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/02/2002 | 00:39 | מאת: דנה

ראשית - אני נהנת מהפורום ועל כך תודות. לא ברור לי לגמריי למה יש כל כך הרבה איסורים לגבי תזונת תינוק. מה בעצם הבעיה בלהאכילו הכל? בני בן 7.5 חודשים. האם מותר לו לאכול בשר בקר, למשל? קטניות? פטרוזילליה בצורת תבלין? בצל? מרק? צולנט? וכו' וכו' האם תוכלי לפנות אותי לרשימה לגבי מה מותר ומה אסור. עוד לא ראיתי הוראות ברורות, וכל המידע שיש לי עד כה זה תמיד "בערך". בטיפת חלב אומרים משהו אחד, ולעומת זאת, הרופא אומר דבר אחר. מה הקווים שאמורים להנחות אותי? בינתיים בני אוכל המון "גרבר" של פירות ודייסת דגנים, והנקה -- אבל זהו. הוא שונא את ה"גרבר" של כל הירקות למיניהם והעוף. האם זה אסון שהוא לא מקבל עוף ובשר? האם צריך לתת לו שמן בשביל ספיגת הויטמינים? וגם - האם כדאי לי ליטול כדורי ברזל כדי שזה יגיע אליו בהנקה? האם ברזל עובר בחלב אם? הוא מקבל גם טיפות ברזל, אבל לא 6 טיפות כנדרש, כי זה עושה לו עצירות. צר לי על מבול השאלות, אך כנראה שלהיות "אמא" שיודעת להאכיל הכי טוב זה לא דבר טבעי... תודה מראש.

06/02/2002 | 12:33 | מאת:

דנה שלום! מתוך שלל השאלות שלך, בלטה לי אחת מרכזית - מה הוא הקו המנחה ולמי מאנשי המקצוע לפנות. לאחרונה פרסם משרד הבריאות הנחיות מעודכנות לתזונת התינוק. הנחיות אלו הן הקו המנחה לכל אנשי המקצוע השייכים לתחום (דיאטניות, רופאי ילדים ואחיות טיפת חלב), ומחויבותם להתעדכן בהם. ההנחיות פורסמו ברשת באתר http://www.health.gov.il/public/baby/feed/index.htm ואת מוזמנת לגלוש ולהתרשם. אם עדיין יוותרו שאלות ללא מענה, אל תהססי לשוב ולפנות אלינו. נועה

06/02/2002 | 17:12 | מאת: דנה

אני רוצה להודות לך נועה על תשובותיך המקצועיות בפורום. חברותיי ואנוכי נהנות לפנות אליך ולקבל את התשובות הטובות שלך, ואת ההפניות שלך למקורות מידע. שוב - רוב תודות . את עוזרת להרבה אנשים.

07/02/2002 | 13:24 | מאת: ניקולט

דנה שלום, אני משערת שקבלת תשובה לשאלתך, רציתי רק להעיר שלא כדאי שמזונו העיקרי של תינוקך יהיה גרבר. זה בכל זאת מזון תעשייתי. עדיף לתת לו ירקות ופירות טריים וגם מרק ועוף שאת מכינה בבית. כל הכבוד לך שאת עדיין מניקה. זה תורם המון לבריאותו העתידית של ילדך.

08/02/2002 | 17:20 | מאת: ממני

לניקולט יקרה, תודה על תשובתך והמלצתך בכלל וגם לגבי הגרבר. תודה, חמודה! ממני