צ'יאה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1) האם צריך לטחון זרעי צ'יאה לפני השימוש בהם? בחנות התבלינים נאמר שאין צורך, ואנו משתמשים בהם בלי לטחון כבר כמה שבועות. 2) האם יש סוגים שונים של זרעי צ'יאה, ומה ההבדל ביניהם? 3) האם יש הבדל באיכות הצ'יאה הנמכרת במקומות שונים? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רונן, אם המטרה אומגה 3, חייבים לטחון. גוף האדם אינו מסוגל לעכל את הזרעים. מצד שני, כמות ואיכות האומגה 3 לא ממש רלוונטים , אז צריכת צ'יה לכשעצמה לא הוכחה כיעילה. אם המטרה סיבים תזוניים, אין צורך לטחון. איכול וכמות- אין לי המלצה בנושא. בברכה,דנה
למה התכוונת כשכתבת: "כמות ואיכות האומגה 3 לא ממש רלוונטים"?