הנבטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/02/2014 | 20:09 | מאת: דנה

שאלה נוספת קראתי שאם מנביטים קטניות אז כל הפחמימות עוברות לנבטים. האם זה אומר שאם אנביט קטניות (למשל שעועית לבנה יבשה)- אשים במים עד שיצאו נבטים. את הנבטים אפרד מהקטניה - האם זה אומר שהקטניה שנשארה מכילה 100 אחוז חלבון ואפס אחוז פחמימה? תודה

10/02/2014 | 20:49 | מאת:

שלום דנה, לא, אין זה אומר כך. ההנבטה מורידה בעיקר חומצות שונות בקטנית וכן מעלה זמינות של חומצות אמינו וכמעט לא משנה את הפחמימות. בברכה,דנה