פולי סויה יבשים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. יש לי קישרית בשד. עלי להיות במעקב כל חצי שנה. אני אוהבת מאכלי סויה. האם אוכל לאכול פולי סויה יבשים. פולים כמו שעועית לבנה אך קטנים. שמשרים לילה לפני הבישול. לזה אני מתכוונת. תוכלו להסביר את הבעיות בין סרטן או נטיה לסרטן לבין מאכלים מסויה תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום שושנה, אין ממש קשר מוכח. לעיתים בסרטן שד תלוי אסטרוגן מביעים חשש מאכילת סויה המכילה פיטואסטרוגנים שדומים במבנה ובפעילות לאסטרוגן הנטיבי, אך אין לכך הוכחה. בכל מקרה לא מומלץ להרבות בכך, ללא קשר, 3 פעמים בשבוע נחשב די והותר. בברכה,דנה