חמאה באופן קבוע
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי רציתי לשאול אם אפשר למשל לתגן בקצת חמאה חזה עוף באופן קבוע על מנת שזה יגרום לעוף לקבל יותר צבע ולהיות יותר מעניין? או שזה יותר מומלץ רק למי שרזה? אני מדבר על בין פעם ל 3 בשבוע במילא הרי צריך שמן זית בכמות יפה. אז לא לא להחליף חלק ממנו בקצת חמאה? כמובן שאני יודע שיש מצב שתגידו שלאנשים שמנים זה לא מומלץ עד שירזו (לאכול חמאה באופן קבוע) אני רואה מתכונים ביוטיוב ואני שם לב שאין איזון בין מתכונים לא ממש בריאים לבין בריאים ודיאטטיים. כלומר אין הרבה דברים באמצע. ואין מידע מספק ביוטיוב או בכלל ברשת על איך לאזן מזונות ועדיין להנות מאוד. צר לי שככה המצב ואני מקווה שהוא ישתפר וגם שאני אעזור לשפר אותו
שלום, לצורך עניין קלורי , אין הבדל בין שימוש בחמאה לשימוש בשמן, ובהחלט אפשר להחליף, ואף מומלץ, כי זה מעלה נקודת עישון ופחות חמצון שומן. הרעיון הוא שימוש מבוקר כמותית, גם במקרה של השמנה ולא מניעה מוחלטת. בברכה,דנה