שמן זית- קישור

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/09/2013 | 14:46 | מאת: מירב

בהמשך לשאלתי למטה, אני מצרפת כאן קישור: http://www.youtube.com/watch?v=mO24HZuxoJU תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2013 | 10:49 | מאת:

שלום מירב, כל כך הרבה משפטים מגמתיים נאמרו, קשה לי להגיב לכולם. המחקר על תזונה ים תיכונית אכן נעשה ביין, באי יווני, בו מצאו אריכות חיים ומעט מחלות לב. המסקנה שהוציאו משם שהתזונה הים תיכונית היא המועילה. תזונה ים תיכונית אינה מבוססת רק על צריכת שמן זית, אלא כם על פחות בשר, יותר ירקות ופירות, דגנים מלאים, ללא מזון מעובד, מוצרי חלב מכבשים ועיזים, מעט בשר ומעט דגים. המסקנה שיצאה מהמחקר התבססה על אוכלוסיה יוונית אמנם, אבל באי מסויים שחיה שם אלפי שנים תחת אותם תנאים, בעקר תנאי עבודה, הם אנשם פשוטים שנעים למחייתם. יוון אמנם אינה המדינה הכי שמנה, כפי שנאמר, גרמניה ואנגליה עוקפות בהרבה, אבל זה קרה בעיקר בגלל כניסה של מזון מערבי לשם. היינו חושבים שגם אנחנו בים התיכון וגם התזונה שלנו ים תיכונית, אך היא מזמן לא, בעיקר בגלל מזון מתועש ומעובד. לגבי שמן זית- הבעיה העיקרית עם שמן זית הוא כיצד הוא מעובד. המסחריות מאחורי שמן זה הוציאה, לצערי, שמנים בעלי איכויות נמוכות החוצה, וזה מה שצורכים רוב האנשים. שמן זית איכותי ייחשב כזה שיצא כרגע מבית הבד. אני מסכימה שאפשר לקבל מקורות שומן אחרים משמן זית, כגון זרעים ואבוקדו, אך גם לשמן זית יתרונות, כאשר נמצרך בכמות מתונה. הבעיה שאף אחד לא צורך בכמות מתונה. כף ליום אמורה להספיק, מזה לא משמינים. וגם אם נשנה אורח חיים, עם או בלי שמן זית, נרד במשקל. אנשים נוטים לחשוב שמה שבריא ומזין ניתן לצרוך כאוות נפשנו, ולא כך הדבר. אז כתבה מגמתית, לא ממש מבוסתת על מחקרים אלא יותר על דעות של הרופאים/חוקרים, שרובם אינם מובילי דעת קהל מדעי, אבל בהחלט פופולרים בקרב ההמונים. בברכה,דנה

30/09/2013 | 17:58 | מאת: מירב