A1C

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/07/2013 | 09:21 | מאת: שושנה

שלום, כדי לברר את ענין הA1C, לבקשת הקרדיולוג שלי הורדתי ממשקלי 4 ק"ג (גובהי 1.73 והורדתי ממשקלי מ78 ק"ג ל75 ק"ג). כמו כן במשך 4 חודשים שעברו לא אכלתי בכלל סוכר, דבש, פירות יבשים, עוגות, עוגיות, וופלים וכיוצא באלה. הסוכר היחיד שאכלתי בא מפירות (בננות, תפוחים, אגסים, שזיפים, אפרשזיף) (לא אכלתי ענבים ולא מנגו, לא אבטיח ולא מלון). מו כן אכלתי בחופשיות ירקות כולל גזר ובטטה. השאלה שלי: לפני הדיאטה היתה רמת הA1C לי 6.0. אחרי הדיאטה רמת הA1C שלי 6.1. רמת הגלוקוז לפני הדיאטה, לפני 4 חודשים היתה 117, אחרי הדיאטה 108. מה המשמעות של A1C 6.1? ואיך יתכן שהיא עלתה למרות שרמת הגלוקוז ירדה די יפה?

לקריאה נוספת והעמקה
31/07/2013 | 17:25 | מאת:

שלום שושנה, ראשית, הירידה בסוכר סבירה אך עדיין לא תקינה,וזה לא יכול לשנות את ההמוגלובין A1C. כמו כן, התוצאה לא נקבעת לפי צום בלבד, רוב היום את לא בצום אלא אוכלת, ואז תלוי מה רמות הסוכר שלך שעתיים אחרי ארוחה, זו המדידה החשובה. את מוגדרת כמצב פרה סוכרתי. את צריכה להמשיך לרדת במשקל במתינות ולשלב יותר פעילות גופנית. כמו כן, כדאי להתייעץ עם דיאטנית. בברכה,דנה

01/08/2013 | 09:25 | מאת: שושנה

תודה על תשובתך. אישם את המלצותייך. איך עורכים בדיקת דם שעתיים לאחר הארוחה? יש אפשרות כזו בקופ"ח?