מיצי-פירות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אמרו לי שהחסרון במיצי פירות הוא שמכיוון שאינם מכילים סיבים תזונתיים , הסוכר נספג בדם במהירות ומעלה את רמת הסוכר. שאלתי היא מה קורה אם אני מוסיף למיץ פרי סיבים תזונתיים בעצמי(בנפייבר),האם בכך אני בעצם פותר את הבעיה של הסוכר מכיוון שבמשקה יש סיבים? ולמה בכלל הסיבים מאטים את ספיגת הסוכר בדם?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דורון, יש הבדל בין סיבים שונים והשפעתם התזונתית/בריאותית. חלקם פועלים למען הסדרת פעילות מערכת העיכול, וחלקם פועלים למען הורדת שומנים בם ואיזון סוכרת ע"י האטת ספיגת סוכר, לא מניעתה. בנפייבר בעיקר משמש כסיב למען הסדרת מערכת העיכול, ופחות לצורכי איזון סוכר ושומנים בדם, לכן בספק שזה יעזור. כמו כן, כמות הפרי והסוכר שיש במיץ גבוהה מאוד לרוב פי-3 בשל כמות הפרי המצטברת. בברכה,דנה